Основни тенденции в развитието на уеб сайтовете през 2020 година

Всяка индустрия е свързана със специфични тенденции. Развитието на уеб дизайна и изграждането на уеб сайта не са изключение. Иновациите създават нови възможности, които променят начина, по който искаме да виждаме уеб сайтовете. Може да бъдат създадени сайтове с уникален, неповторим дизайн, но ако сайта не следва актуалните тенденции и желанията на потребителя – сайта е безинтересен, дори неуспешен. Анализирайки промените през 2019-та година, в WebGelectronic можем да предположим кои ще са основните тенденции в развитието на уеб дизайна за 2020г.

Основни тенденции в развитието на уеб дизайна за 2020 година

  1. Адаптивност – адаптивния дизайн не е нещо ново, но този тренд се запазва и ще продължи да бъде задължителен. Потребителя иска да вижда един и същ дизайн на различни устройства, но най-важното – да се запази функционалността.
  2. Движение – темповете на развитие, скоростта с която работим и живеем ни промениха. Днес, очакваме да получим нужната скорост и усещане дори и в уеб сайта. Най-добрия начин да изпълним това изискване е използвайки анимация и видео.
  3. Видео – отново познат тренд. Статистическите данни говорят сами: 96% от потребителите гледат видеоклипове, за да проучат продукта по-подробно, а 70% предпочитат като гледат видео, а не четат текст.
  4. Чат ботове – тенденция, която е свързана с изкуствения интелект.
  5. Минимализъм – опростяване на инерфейса. Това включва изчистено меню, минимум използвани цветове, използване на един шрифт, минимум бутони, премахване на изкачащи прозорци и т.н. Потребителя иска бърз достъп до информация, а минималистичния дизайн отговаря на изискванията.

През последните няколко години наблюдаваме шаблонизиране на уеб сайтовете, онлайн платформите за електронна търговия и насочване на усилията към оптимизация. Това доведе до т.н. „продукт в кутия“, продукт без своя идентичност. В резултат на това потребителя загуби своята ориентация. Добрата новина е, че готовите шаблони отиват в историята. В WebGelectronic заставаме зад идеята, че уеб сайта трябва да изглежда и работи по начин, който потребителя желае, а не по начина по-който ни е по-лесно да реализираме.

Как можем да Ви бъдем ползени? Ако планувате да направите или вече сте собственик на уеб сайт или е-магазин и искате да направите подобрения, за да отговорите максимално на потребителските желания, в WebGelectronic можем да Ви помогнем в тази посока.

Публикувана в Новини