Кога един онлайн магазин е функционален?

Функционалност на онлайн магазин

Няма значение дали онлайн магазинът Ви изглежда красив и прави впечатление, ако не работи! Прегледайте всеки един от посочените детайли, за да сте сигурни, че Вашият уеб сайт е лесен за използване от вашите клиенти.
Дали всичките Ви връзки работят?
Уверете се, че сте проверили всички връзки на страници, продукти, заглавки и колонтитули. Ако има препратки към външни сайтове, ще искате те да се отварят в нов раздел.
Работят ли формите за контакт?
Попълнете формуляра за контакт и потвърдете, че той изпраща успешно запитването. Уверете се, че клиентът Ви получава страница за потвърждение или мейл, че сте получили формуляра.
Вашата информация за контакт е точна и видима?
Винаги е добре да имате няколко начина за контакти с клиентите си. Лесни ли са за намиране Вашия адрес, мейл и телефонен номер?
Има ли страница 404?
Какво се случва, ако някой отиде в лоша връзка или ако въведете неправилен URL адрес?
Страница от 404 е чудесен начин да насочите хората към това, което търсите – да се възползвате максимално от нея! Включете връзки към важни страници и поле за търсене и може да успеете да превърнете грешката в продажба.

Уеб дизайн и уеб разработка от WebGelectronic Пловдив

Сайтът зарежда ли се бързо?
Ако клиентите Ви трябва да чакат за зареждането на уеб сайта ви, те ще отидат някъде другаде. Данните сочат, че 47% от потребителите очакват уеб сайтът да се зареди за две секунди или по-малко.
Ако мигрирате от друга платформа, може ли съществуващите клиенти да получат достъп до техните акаунти и поръчки?
Уверете се, че те могат да влизат и да виждат съществуващата информация за проследяване и абонаменти, ако е приложимо. Също така трябва да архивирате всичките си поръчки от предишния си сайт.
Премахнахте ли ненужни данни? Преминете през сървъра и изтрийте неизползваните теми, плъгини, страници и публикации.
Не сте сигурни откъде да започнете?
Винаги можете да се обърнете към нас за изработка, редизайн, обновяване и поддръжката на Вашият онлайн магазин > тел. за контакти 0898 78 38 56 или изпратете запитване


Posted in Новини