Как да изберете име за уеб сайт?

Как да измислим име на сайт, е-магазин или блог? Един от необходимите елементи при изработка на уеб сайт е домейн или иначе казано име за сайт. Ето няколко съвета при избора му:

  • нека е кратко и съдържателно – избягвайте дълги наименования, по възможност включете името на бизнеса/обекта/продукта който предлагате
  • да се произнася и помни лесно – няма по-неприятен момент от този да продиктувате името на сайта и изписването му да създаде въпросителни и затруднение при изписването. Много от буквите в българската азбука се изписват по няколко различни начина на латиница.
  • името (домейна) трябва да дава обща представа за бизнеса или да бъде конкретното наименование на обекта.
  • разширението е от значение (.bg / .com / .net / .eu) – най-често използваното е .com, а за България .bg (т.нар. домейн от първо ниво за държавата ни)
  • не се бавете с регистрацията на избраното име за сайт – всеки ден се регистрират стотици домейни в България – регистрирайте и запазете възможно най-скоро желания домейн, изграждането на сайта може да бъде направена в последствие.

Ако искате комплексна услуга – избор, регистрация, конфигуриране на домейн, хостинг услуги и създаване на сайт с последваща техническа поддръжка, моля свържете се с нас > > see contacts

Posted in НовиниTagged , , , , ,