What are the web design trends for 2018?

През изминалата 2017-та година се наблюдаваше значителна еволюция в развитието на уеб дизайна. Използването на мобилни устройства превъзхождаше сърфирането с компютър и това постави нови технически предизвикателства пред уеб дизайнерите. Онлайн навиците на българите се променят. Приблизително 1/4 от потребителите в България пазаруват онлайн през смартфона си. Лицата, които редовно използват интернет, предпочитат мобилния телефон за достъп извън дома или работното място (85.3%), а 36.1% сърфират чрез лаптоп или таблет по данни на НСИ за 2017та година (nsi.bg).
Учудващ е начинът и бързината, с която трябваше да се направят промените по вече съществуващите сайтове и да се вземе предвид при изработката на нови. Основното предизвикателство през 2018г. е да се създават уеб сайтове, които са лесни за ползване, ясни и приспособими към всяко устройство и в същото време да са красиви и съобразени с корпоративния стил. Е, трябва да признаем, че постигането на посочените цели и функционалности не е лесна задача. Проектират и се разработват дигитални анимации, изображения, презентации, игри, аудио и видео клипове и интернет приложения чрез използване на мултимедиен софтуер, инструменти и помощни програми, интерактивни графики и езици за програмиране.
Друг фактор, с който трябва да бъдат съобразени е регламента за защита на личните данни (GDPR). Регламентът се прилага пряко във всички държави-членки на Европейския съюз от 25 май 2018г. Прилагането на регламента е индивидуално за всеки клиент и уеб сайт.
Обръща се специално внимание върху защитата, контрола и поддръжката на сайтовете. Спам-филтрите са задължителни, също и криптиране на връзката, посредсвтом SSL сертификат. Съветваме ограничаване употребата на безплатни модули и приложения с неясен произход.
Анализ, проектиране и разработватване на интернет сайтове чрез смесване на артистичност и креативност със софтуерно програмиране и скриптови езици се извършва от специалист. Резултата е сайт с професионален завършек и адекватна поддръжка. 

our new

ПРОЕКТИ

Лого дизайн за хотел Соле
Изработка на уеб сайт за хотел Соле

 

Изработка на сайт за корпоративни масажи
Лого дизайн за кафетерия

 

 

Posted in Новини