Инсталиране на SSL сертификат за уеб сайт за поверителна връзка между сървъра на сайта и посетителите му

Клиентите предпочитат защитените сайтове, GOOGLE също. SSL сертификатите за уеб сайт се инсталират на сървъра, който хоства уеб сайта. При посщение на сайт и/или онлайн магазин с инсталиран SSL сертификат за сигурност, връзката между потребител и сървъра се криптира. Нивото на криптиране е различно в зависимост от заплатения SSL сертификат. Има три основни типа : обикновени SSL сертификати, Wildcard SSL сертификати и EV SSL. Разликите им се изразяват в броя на домейните, на които могат да бъдат инсталирани, а EV SSL може да бъде издаден само на юридически лица.

Въпроса, който всички си задават е „Защо ми трябва SSL?“ Отговора е, че ако притежавате онлайн магазин е абсолютно задължително, най-малкото защото от Вас хората пазаруват и доверяват чуствителна информация – лични данни, банкови и фирмени данни. За тези от Вас, които имат само фирмен сайт, блог или форум също се препоръчва да имате SSL сертификат за сигурност. Той ще вдъхне доверие към посетителите на сайта и ще ги накара да бъдат спокойни, когато Ви посещават.

Ако желате да направите първи стъпки за създаване на сайт или искате да защитите с SSL вече съществуаващ, можете да се свъжете с нас > виж контакти